Esbelli Evi, A Cozy Cave Inn
A fine small inn of comfortable cave rooms hewn from the golden stone, with beautiful views of the Cappadocian landscape, and the warmest welcome you'll receive in Turkey
Home Page
About Us
Reviews of our Guests
Comments in the Guidebooks
Esbelli Evi in the Press & Web
Esbelli Suites
E-Mail Us
Plan your trip with Tom Brosnahan
"Turkey Travel Planner"
Esbelli Evi

Esbelli Sokak, 8 (P.K. 2) 50400
rgp, Cappadocia, Turkey
Phone: +90 (384) 341-3395
Fax: +90 (384) 341-8848
E-Mail: esbelli@esbelli.com
REVIEWS OF OUR GUESTS
Home Page | About Us | Reviews of our Guests

Comments in the Guidebooks | Esbelli Evi in the Press & Web | E-Mail Us
Kapadokya’nın ilk “butik kaya oteli” olarak bilinen Esbelli Evi’ni 3 yıl süren bir restorasyon çalışmasından sonra 1990 yılında 5 odası olan küçük bir konaklama tesisi olarak açmıştık. Aradan geçen 30 yıl boyunca yakınımızda bulunan diğer kaya evleri de alarak onları da mimarisinin ruhuna sadık kalarak restore etmiştik.

Son yıllarda, seyahat eden insanların konaklama tercihlerini otel odaları yerine kendilerine daha geniş yaşam alanları sunan bağımsız evlere yönelttiklerini gözlemledik. Bu arada Coronavirüs / Covid-19 salgınının baş göstermesiyle birlikte hızlıca bir konsept değişikliğine gitmeye karar verdik.

Restore etmiş olduğumuz evlerden bağımsız sokak girişleri olan 10 tanesinin birbirleri ile olan bağlantılarını kapatıp her biri için geniş teras, avlu ve bahçe alanları yarattık. Mutfaklarını yemek pişirilecek şekilde tam donanımlı bir duruma getirerek bunları ayrı ayrı ev olarak kısa süreli konaklamalar için kiralamaya başladık.

Yeni konseptimizi Kaya Evler adı altında sürdürüyoruz. Yeni konseptimize göz atmak için;

Kaya Evler Web Sitesi'ni Ziyaret Edin

https://www.kayaevler.com